Wednesday, 28 September 2016

9 Sebab Anda Mesti Join Bisnes Shaklee Dengan Team Kami


Jom Cari Pendapatan Tambahan Dengan Team Saya. Ni antara sebabnya:

1. Support group yang mantop

Bermula dari support upline, super upline, super duper upline semua sangat membantu untuk sama2 grow up bisnes. 


2. Tak ada background sains atau kesihatan, takpe. 

Dengan Shaklee boleh belajar semua ni jika anda sediakan mental dan fizikal. 


3. Boleh pilih nak buat bisnes major mode offline atau online. 


4. If online, group kami akan fokus mengajar strategi tsunami online seperti marketing FB, blog dan instagram.


5. Prefer offline? 

Jangan risau. Kami akan ajar anda kaedah mendekati customer secara offline, buat demo produk yang simple, mampu meyakinkan prospek dan dia tak agak2 untuk close-deal. Best kan?


6. Anda bebas rapat dan belajar sebanyak mana pun ilmu dari 6 keturunan upline diatas susur galur anda. 

Seriously mereka ni sangat berpengetahuan luas baik dari ilmu produk, marketing, motivasi dan kerohanian.



Team Supoort Group Bisnes Yang Saya Sayang Lillahitaala


7. Jika anda mencari sesuatu cabaran yang baru atau mahu mengubah diri ke arah yang lebih baik, bisnes Shaklee ni antara salah satu caranya. 

Setiap hari belajar ilmu baru, dapat kawan baru, cabaran baru, pendekatan kerohanian yang semakin hari membawa kita dekat kepada BOS segala bisnes. Tak payah nak bodek2. 


8. Last but not least, tiada pilih kasih. 

Anda berusaha anda dapat. Anda design berapa income tambahan yang diperlukan, kami bantu anda merangka cara mahu mencapainya. Ala-ala mentoring macam tu. 


9. Tak payah buat loan nak beli stok di awal-awal penglibatan. 

Hanya daftar keahlian sebanyak RM69 sahaja. Atau bulan ni bokeh beli 2 botol Vivix terus dapat keahlian PERCUMA. Bestkan?

Uniknya bisnes Shaklee ni sangat mementingkan ukhwah. Upline berbeza, side line berbeza, makcik, nenek semua boleh bersatu dengan networking yang hebat! 

Kalau nak jeles atau dengki pun, sebab yang positif sangat. Sebab nak rasai kehebatan orang tu. 

Mana tahu satu hari nanti bisnes ni menjadi pendapatan utama kan? Dengan Shaklee, segalanya mungkin.

Mahu join team bisnes kami? Hubungi saya segera. Jangan tangguhkan perjalanan kejayaan anda bersama Shaklee. Fast Action Fast Result!


Your Trusted SID 

ID 868991

Riza Afzan Asri

SMS/Whatsapp 012-4637064 

Email: rizaafzan@gmail.com

COD: Taiping dan kawasan sekitar Pos: Seluruh Malaysia

~Happy to share, pleasure to help~


Hilangkan Angin Dalam Badan Banyak Perut Sebu Dan Kembung Dengan Pil Bahan Semulajadi


Sanggup nak kunyah daun pudina, kunyah biji adas, halia berkeping-keping dan jintan manis mentah-mentah serentak?

Confirm tak sanggup kan? Mana nak tahan bau dan rasa nak telan masuk tekak tu. Nak cari semua bahan dah satu hal pulak.

Sebab tu mudah & pantas ambillah PEPPERMINT-GINGER PLUS. Praktikal untuk:

  • Ada orang beli ni sebab alahan mengandung, senang tak payah masuk dapur prepare bahan. Bawak je sebotol dalam handbag, bawak gi memana. Telan bila perlu.

  • Ada orang beli ni sebab mabuk perjalanan. Motion sickness. Kalau makan ubat tahan muntah, dah tidur sepanjang perjalanan. Kalau telan ni, boleh juga nikmati alam sekitar.

  • Ada orang perut mudah sebu. Kawan baik orang yang ada gastrik. Makan ni insyaAllah perut rasa nyaman je. Selesa.

  • Ada orang yang teringin makan laksa, nangka, terung etc. Tapi bila makan angin menyerang timur barat tak jumpa jalan keluar. Telan ni 3 biji lepas makan semu tu, confirm angin keluar. Leeeegaaaaa.



Khasiat Pudina, Halia, Adas dan Jintan Siap Disukat Dalam Bentuk Tablet

Dan paling best, Shaklee dah sukat siap2 berapa banyak kuantiti setiap bahan untuk bagi kesan terbaik pada penggunanya. 

Takde terlebih, takde terkurang. Sebab tu berbotol-botol dah laku ni terutama macam musim perayaan. Nak lagi efek terbaik ambil tambahan Garlic Complex jugak. 

Anda nak sebotol? Atau Set Buang Angin terus? Harga mampu milik tau. Hubungi saya segera untuk hilangkan ketidakselesaan anda.



Your Trusted SID 

ID 868991

Riza Afzan Asri

SMS/Whatsapp 012-4637064 

Email: rizaafzan@gmail.com

COD: Taiping dan kawasan sekitar Pos: Seluruh Malaysia

~Happy to share, pleasure to help~



Baca Lanjut:

Tuesday, 27 September 2016

My Big Why Titik Tolak Memulakan Bisnes Shaklee Secara Serius


Amaran: Post ni sangat panjang, harap bersabar kalau teruskan pembacaan

1997- Arwah mak meninggal di hospital. Asalnya mahu check up biasa, keadaan stabil, bawak masuk wad, tekanan darah meningkat secara mendadak.

2005 - First time terkejut dengar berita Abah kena heart attack. Dari Shah Alam bergegas balik Taiping. Abah masuk HDU. Tak boleh bangun. Masa jumpa menahan rasa. Abah meleleh air mata pesan jagakan adik. Huwaaa!!! Serius tak ready kalau Allah nak ambil nyawa Abah masa tu.

Sebabnya baru habis degree, baru keje tak sampai sebulan, tak sempat bagi duit gaji kat Abah lagi. Masa tu doa sangat Allah panjangkan umur Abah, bagi peluang dia rasa duit saya.

2009 - 2 minggu lepas kahwin, hari pertama saya report duty balik rumah dapat call dari En Suami dia eksiden. Pastu dia letak telefon, call balik kata dia eksiden. Pastu call lagi, bagitau dia eksiden. Ha, sudah! Suami aku ni dah kenapa? Saya suruh dia tunggu saya datang. Rupanya concussion kat kepala buat dia jd hilang ingatan sekejap. 

Masa ni memang tak tau nak kata. Biasanya kalo orang lain tengah honeymoon kan? Tapi kami tido sama2 di hospital dalam seminggu macam tu. Honeymoon dengan Dr dan nurse skali. Tido la tepi katil suami seminggu. Keadaan suami masa tu memang tulang pinggul retak. Memang bed-ridden hampir sebulan. Gigi depan patah berserpih.

Dalam masa 2 tahun awal perkahwinan, 3x husband eksiden. Paling teruk yang kat Cyberjaya masa balik kursus. Yang tu sampai kena tolak masuk OT sebab kena jahit luka yang dalam. Saya tengah mengandung Aryan 6 bulan masa tu.

2012- Abah kena heart attack buat kali kedua. Kena kat kebun sorang2. Alhamdulillah Allah hantar seseorang nak tengok keadaan di dangau masa tu. Saya pulak baru habis cuti bersalinkan Aqif. Terus sambung cuti lagi shoot balik Taiping.

Dalam masa tu, kena heart attack lagi buat kali ke tiga sehari lepas balik rumah. Kesannya Dr terus refer IJN dan decide buat pintasan jantung terus. Masa ni memang kemuncak sebabnya saya fikir siapa nak jaga Abah lepas keluar ni. Tengok wayar berselirat, darah beku dikeluarkan, tengok abah mengerang sakit tapi mata tak buka, condition 50-50 masa tu buat air mata tak boleh di tahan lagi.


Untuk Perhatian Ahli Keleuarga Selepas Pembedahan



Masa on the way balik rumah, tanya suami dia izinkan saya tak utk amik cuti sebulan tanpa gaji. Bukan mudah nak cuti, perbelanjaan bulanan kami kongsi bersama langsaikan bil dan hutang. Alhamdulillah suami izinkan. Mujur masa tu dah buat bisnes Shaklee, saya ada backup income. Memang lepas bayaran hutang kereta bulan tu dalam RM850 kot tak salah, plus baki tu buat belanja sikit. Family mertua pun baik sangat sangat faham situasi saya masa tu.

Tak lama lepas tu arwah tokwan, arwah makteh dan arwah mak mertua pulak sakit. Memang ratu cuti tanpa gaji lah saya. Staf HR memang dah kenal sangat muka. Sebabnya company saya peruntukkan benarkan cuti sehari je dalam sebulan. Selebihnya kena unpaid lah. Tapi terjejas sket la gaji hakiki bila asyik unpaid leave kan. Tapi saya tak risau sangat, bonus Shaklee yang dapat setiap tengah bulan tanpa gagal banyak membantu.

2013 - Kemuncak BIG WHY bila suami suarakan hasrat nak pindah balik Taiping, plannya untuk jaga arwah mak mertua. Semasa dalam proses permohonan, mak mertua saya dijemput pulang oleh PenciptaNya. Seminggu lepas tu suami dapat berita permohonan pertukaran berjaya. Walaupun kami tak senpat jaga arwah, tapi kami sedar Allah hantar kami pylang ke Taiping sebab kami ada Abah-abah yang masih perlukan perhatian sebab memang kedua2 mereka tak berapa sihat.

Saya? Tanpa fikir banyak kali terus buat keputusan ikut suami. Tempat isteri memang bersama suami kan? Biarlah kami bersusah senang bersama2. Bukan senang lepaskan gaji hakiki dan kerja tetap. Tapi saya yakin bila kita niat nak berbakti pada orang tua, Allah akan bantu kita, buka seluasnya pintu rezeki untuk kita usahakan.

Kini saya WAHM. Orang selalu tanya, sekarang dah tak kerja la ye, sayangnya belajar tinggi2 tak kerja. Dulu sentap juga. Tapi kini saya boleh jawab dengan senyuman 

"Saya kerja dari rumah, buat bisnes Shaklee. Dalam masa yang sama tengok anak-anak membesar dan dapat jaga dan dekat dengan kedua-dua Abah kami".

Hidup ini adalah pilihan. Terpulang pada diri sendiri anda nak pilih yang mana. Saya gembira dengan pilihan saya.



Your Trusted SID 

ID 868991

Riza Afzan Asri

SMS/Whatsapp 012-4637064 

Email: rizaafzan@gmail.com

COD: Taiping dan kawasan sekitar Pos: Seluruh Malaysia

~Happy to share, pleasure to help~


Skincare Selamat Untuk Ibu Mengandung, Ramai Dah Cuba Dan Puas Hati


Sejak mengandung Aqif tahun 2012 dah celik mata nak pakai skincare yang bebas bahan kimia merbahaya, yang lembut pada kulit wanita Asia dan berasaskan bahan semulajadi.

Sebabnya tak lalu bau chemical & pewangi kuat-kuat, macam nak muntah. Takut jugak ape la jadi nanti kalau baby serap chemical yamg kuat-kuat ni. Sayang anak punya pasal kan?

Masa tu ada tengok rancangan apa ntah guna bahan2 semulajadi then tumbuk buat pencuci muka sendiri. Oh! Sangat tak rajin la kan. Plus macam tak praktikal je nak usung sana sini.

Tapi sejak kenal satu jenama skincare ni serius terus jatuh hati. Memang bahan yang digunakan seperti Bearberry, Bunga Teratai, Alga Hijau, Rumpai Laut, Linden, Cat's Claw, Bunga matahari gunung (Mountain Arnica), Kacang soya, Aloe Vera, Pokok Bic, Strawberi Begonia, Mulberi dan Rosemary Peony. Mana yang boleh cari tu senang ok lah kan. Yang nama pun tak pernah dengar tu nak cari kat mana?

Syukur Alhamdulillah Allah bagi ilham pada saintis Shaklee cipta skincare ekslusif buat kulit wanit Asia macam kita. Nutriwhite namanya. Rugi la kan kita dok pakai yang untuk orang negara Eropah sana. Sebab tu kadang-kadang tak serasi dengan kita. 

Lagi terharu bila En Suami hadiahkan satu set lengkap lepas melahirkan Ainur Hanani. Best ke best? Memang rasa macam nak lompat bintang tau.


Set Nutriwhite Di Cipta Istimewa Untuk Kulit Wanita Asia

Nak saya bantu customize skincare ni untuk anda?



  • Set Asas
  • Set Jeragat/Blackhead
  • Set Mekap
  • Set Whitening
  • Set Lengkap

Meh la hubungi saya.



Your Trusted SID 

ID 868991

Riza Afzan Asri

SMS/Whatsapp 012-4637064 

Email: rizaafzan@gmail.com

COD: Taiping dan kawasan sekitar Pos: Seluruh Malaysia

~Happy to share, pleasure to help~


Monday, 26 September 2016

Kisah Jatuh Bangun Dalam Bisnes Online Dari Rumah Shaklee


Nak kongsi cerita best dulu lah. Biar hati bunga-bunga riang.


Sejak join bisnes ni 4 tahun lepas, pada saya semua best. Nak nak pula bila di zaman kemuncak buat rekod diri sendiri 

  • Jual 12 set ESP (1 set 7 tin) sebulan
  • 12 botol Vivix sebulan
  • Set pantang fullpack
  • Set Menyusu Premium
  • Set Gastrik
  • Set Alahan Mengandung
  • Set Buang Angin

Tanya lah peniaga apa pun, bila ada sale perasaan gembira tu menggebu-gebu. At least dengan duit hasil dari meniga tu, kita dapat congak perbelanjaan seisi keluarga bulan tu.

Seronok dapat bantu orang nak sihat. Lagi teruja bila customer share feedback positif, dan tak henti2 ucap terima kasih kat kita.

Tapi jangan ingat kami takde 'lag phase'. Memang betul yang kuat sahaja mampu harungi. Hanya kerana CINTA kami bertahan dengan bisnes ni. Sedangkan ramai yang berpusu-pusu keluar bila Shaklee dilanda kontroversi.

Eh tak, saya tak salahkan sesiapa. Positif sidenya makin kurang yang jual Shaklee, yang bertahan ni lagi banyak dapat sale.


Jatuh Bangun Kehidupan

Pada saya bisnes Shaklee ni senang tapi mencabar. Mana nak hadap isu Israel, nak hadap isu bukan makanan sunnah, nak hadap isu pihak yang menentang makanan tambahan. Eh, macam2 isulah! Sebab tu la yang kental je masih memilih untuk setia jalan ini.

Mentor bisnes selalu pesan, jangan jadikan DUIT sebagai tunjang bisnes. Kelak jika duit tu tak boleh nak fit keperluan kita, memang kita goyah sebab kita tak nampak 'beauty' dah.


Pendek kata, hidup bukan sentiasa gemilang hari-hari. 


  • Ada harinya seminggu takde sale.
  • Ada harinya ada backout buyer walaupun sebelum tu beria kta comfirm nak beli 
  • Ada harinya kena marah dengan customer sebab lambat reply whatsapp
  • Ada harinya customer kata kita penipu sebab letak harga runcit, dia boleh dapat harga murah dari SID yang jual harga ahli tanpa amik kos pos pun.
So apa saya buat bila isu macam ni timbul?

Just calm & keep moving. Baca buku, artikel, kerapkan sharing, followup existing customer dan macam2 lagilah. Nak berduka sampai tak buat bisnes buat apa kan? Sendiri yang rugi. 

Kita memang tak mampu nak gembirakan hati semua pihak pun. Janji kita tau kita dah berikan servis yang terbaik dan selayaknya. Sebab saya sayangkan ukhwah yang terbina dari perjalanan bisnes ni.

Nak join bisnes Shaklee Super Ohsem? Meh kita bisik2.


Your Trusted SID 

ID 868991

Riza Afzan Asri

SMS/Whatsapp 012-4637064 

Email: rizaafzan@gmail.com

COD: Taiping dan kawasan sekitar Pos: Seluruh Malaysia

~Happy to share, pleasure to help~

Artikel-artikel lain yang berkaitan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...